Zonnepanelen op School in België

In het Belgische plaatsje Izegem is er iets nieuws opgebouwd. Ze noemen het de ‘school van de toekomst’ en het gebouw heeft een nieuw zonnepanelen systeem aangeschaft. Niks raars aan zou je zeggen, hoewel dit systeem wordt gecombineerd met een accu. Dit is voor het eerst dat er een dergelijk systeem in de Benelux wordt geïnstalleerd. De School van de toekomst is een voorbeeld voor scholen, huizen of overheidsgebouwen, zo kunnen ook zij inspiratie opdoen. Wat ons betreft kunnen er overal zonnepanelen op school!

groenebolEen energieopslag en energie-verdeel systeem is zeker van meer waarde als het gaat om scholen. Schoolgebouwen verbruiken in het weekend en in de vakantieperiode bijna geen elektriciteit. De stroom die de zonnepanelen opwekken, wordt dan opgeslagen in de accu. Op de maandagochtend verbruikt de school in één keer veel energie. Alle computers worden opgestart, alle lichten gaan aan, kachels worden aangezet etc. Mochten de zonnepanelen op dit moment niet genoeg stroom leveren, dan wordt de overige opgewekte energie uit de accu gehaald. Scholen verbruiken ook na de namiddag (na vieren als de kinderen al naar huis zijn) nog elektriciteit. Een school wordt in de avond vaak gebruikt voor avondonderwijs of sportactiviteiten. Ook daarbij komt de accu goed van pas!

School van de toekomst

Het systeem in niet alleen handig voor een optimaal gebruik van je opgewekte energie, maar het systeem kan ook een oplossing zijn voor een eventueel stroomtekort in België. België heeft wel eens problemen met de kerncentrales,
en als gevolg hiervan is het mogelijk dat verschillende stroomtoevoeringen worden stopgezet. Als de stroom word afgekoppeld, dan werkt een zonnepaneel niet meer. De omvormer die de gelijkstroom moet omzetten in wisselstroom, schakelt zichzelf uit bij een stroomstoring of stroomuitval. Voor diegene die zonnepanelen aan hebben geschaft hebben op dat moment geen stroom en verliezen ook nog eens veel van de opbrengst. De accu kan hierbij een steentje bijdragen. Door het systeem te combineren met een software, krijg je ‘slimme zonnepanelen’. Als de stroom weg valt, dan zal het systeem met de accu gewoon stroom blijven leveren. Het is een mooie ecologische oplossing voor noodgeneratoren! Zonnepanelen op school

Wilt u weten wat er op úw dak mogelijk is? Dat kan heel gemakkelijk met onze dakscan. Ontvang enkele vrijblijvende offertes van lokale installateurs!

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here