Zonnepanelen met buren?

Overweegt u zonnepanelen met buren?

We schaffen sneller zonnepanelen aan als onze buren ze ook hebben. Over het algemeen lijken mannen er meer last van te hebben dan vrouwen. Bijna 70% van de mensen die van plan zijn om zonnepanelen aan te schaffen hebben buren met zonnepanelen. Veel mensen die geen interesse tonen in zonnepanelen hebben in 65% van de gevallen ook geen buren die zonnepanelen hebben geïnstalleerd.

Het blijkt dus, dat als je in een straat woont waar veel huizen zonnepanelen op de daken hebben liggen, je sneller kiest om ze zelf ook aan te schaffen. Je omgeving heeft dus een grote invloed op de keuze van zonnepanelen. Maar zeg nou zelf, het is toch ook leuker om met zijn allen duurzaam te zijn? Bovendien, kun je van de installateur een flinke korting verwachten als je zonnepanelen met de hele straat tegelijk aanschaft.

Een gevoelig puntje bij de mannenzonnepanelen met buren?

Het lijkt wel of mannen gevoeliger zijn voor het zonnepaneel-gedrag van de buurman. Hebben de buren zonnepanelen? Dan geven mannen vaker aan dat zij ook wel zonnepanelen willen dan vrouwen.

Zonnepanelen zijn natuurlijk wel een zichtbare investering, die ook statusverhogend over kunnen komen. Wil je geen zonnepanelen? Dan kun je natuurlijk ook op een andere manier duurzaam leven. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, verkort douchen, stekkers uit de stopcontacten trekken etc.

Wist je dat één tiende van de Nederlanders met een eigen dak zonnepanelen heeft? Dit kan natuurlijk veel meer worden! Ook interesse in zonnepanelen? Doe dan de zonnepanelen dakscan en ontvang enkele vrijblijvende offertes van lokale installateurs.

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here