Zonnelader met bolvormige lens, de zonnelader van de toekomst!

“Zonnepanelen zijn de toekomst, maar ze zijn zo lelijk”

zonnelader-met-bolvormige-lens

Komt deze opmerking je bekend voor? Dan ben je vast niet de enige. Alhoewel zonnepanelen steeds populairder worden, zijn er nog steeds te veel mensen die ze niet aanschaffen omdat ze simpelweg te lelijk zijn. De Duitse architect André Broessel denkt hier de ultieme oplossing voor te hebben, namelijk een zonnelader met bolvormige lens!

Samen met zijn team van RawLemon heeft deze architect een nieuwe manier gevonden om zonne-energie te verkrijgen. Met een crowdfundingactie wil hij voldoende geld ophalen om zijn Beta.ey-oplader op de markt te kunnen brengen. Deze oplader maakt gebruikt van een trackingsysteem en een bolvormige lens om zo het zonlicht te concentreren en een hogere efficiëntie te verwezenlijken.

Op het moment is hij met zijn team aan het experimenteren met grote kristallen bollen die gevuld zijn met water. In combinatie met een twee-assig trackingsysteem (om zo de baan van de zon te volgen) zou het rendement een stuk hoger liggen dan bij gewone zonnepanelen. Uit onderzoek blijkt dat deze al 43 procent efficiënter zijn.

Zoals eerder vermeld heeft André Broessel geld nodig om zijn product op de markt te kunnen brengen. Om meer aandacht te genereren heeft hij zijn technologie gebruikt om een kleinere versie van de Beta.ey-oplader te creëren. Deze kan onder andere dienen als oplader voor mobiele telefoons. Deze zonnelader bevat de zelfde elementen als zijn grote ‘broer’ maar dan kleiner. Zo bevat het een gebolde lens, een efficiënte zonnecel van 1×1 cm en een (ingebouwd) compact trackingsysteem. Via de usb aansluting kan de mobiele telefoon worden opgeladen. Dit doet ons al snel denken aan de WakaWaka.

beta-oplader-greenem

Volgens André wekt de lader voldoende stroom op om zo’n 1.5 keer per dag een mobiele telefoon (vol) op te laden. De Beta.ey kan tevens dienen als sfeerverlichting, in het donker kan hij namelijk worden ingezet als LED-lamp. Je hoeft hem niet in het stopcontact te pluggen, het bevat namelijk een accu. Dankzij deze heeft de oplader zonne-energie opgeslagen.

Om verder te gaan met de Beta.ey-oplader hopen zij via IndieGoGo voldoende geld op te halen. De zonnelader zal rond de 149 dollar gaan kosten.

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here