Nieuwe zonnecel als batterij gebruikt

Een nieuwe zonnecel die zijn eigen opgewekte energie opslaat is vanaf nu mogelijk. De zonnecel is dus te vergelijken met een batterij!

Deze nieuw ontwikkelde zonnecel is gemaakt van titanium gaas met kleine gaatjes. Onder het gaas ligt een laag fijne koolstof. Onder de laag koolstof ligt een plaatje lithium*. Nu kan er lucht de cel binnen komen. Er ontstaat een chemische reactie door licht en zuurstof te combineren. Hierdoor zal de batterij zichzelf opladen. Zo zou je de zonnecel als batterij in eigen huis kunnen gebruiken!

*Lithium : het lichtste metaal. In zuivere vorm is het zilverkleurig. Het element oxideert snel aan de lucht.  Met water ontstaat er waterstof. Toch is lithium het minst reactieve element van de alkalimetalen. Bij hitte (in een vlam) wordt het lithium rood.
zonnepanelen-accu-batterij

De elektronen van de zonnecel worden door middel van een nieuwe procedure naar de batterij elektroden overgebracht. Hiermee is een groot probleem opgelost. Op het moment dat zonne-energie wordt opgeslagen op een externe-batterij, dan kan er ruim 20% aan energie verloren gaan. In de nieuwe zonnecel zal dit dus niet gebeuren.

De nieuwe batterij is heel bijzonder. Hij kan namelijk ademhalen. Bij het opladen van de batterij komt er zuurstof vrij. Bij het ontladen wordt de zuurstof weer opgenomen!

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here