Windmolens stijgen in populariteit

Windmolens krijgen een steeds groter aandeel in het opwekken van energie

Als we het hebben over windmolens, dan kunnen we spreken van een toename van 20% op het produceren van stroom.  Dit ten opzichte van 2014.

Naast zonnepanelen worden windmolens ook steeds populairder in het opwekken van stroom. Windmolens zijn al verantwoordelijk voor ruim de helft van de duurzame energie die wordt opgewekt in Nederland.

In het vorige jaar werd er in totaal ruim 13.000.000.000kWh aan elektriciteit opgewekt door duurzame energiebronnen.  Maar we zijn er nog lang niet, want dit is slechts 11% van het totale stroom verbruik in Nederland.

Windenergie in MegaWatt

(Klik op de afbleelding om te vergroten)

Windenergie zorgde in 2015 voor ongeveer 7.000.000.000kWh aan duurzame energie. De windmolens op zee worden ook steeds populairder en dragen hier hun steentje aan bij, maar stijgen niet zo snel in populariteit als de molens op het land.

Ook energie opwekken door middel van waterenergiecentrales en zonnepanelen is de afgelopen jaren flink in populariteit toegenomen.

Bron: CBS

Deel
Vorig artikelZonnepanelen in je dakpannen
Volgend artikelThe Trikelet: een elektrische scooterstep
Marika Lazet

Marika Lazet is een 2e jaars student aan het ROC van Amsterdam. Zij volgt hier de opleiding Junior Account Manager en loopt momenteel stage bij Greenem. Marika houdt zich met name bezig met de online marketing van Greenem.

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here