Wat verbruikt een iPad per jaar aan stroom?

ipad-greenem-verbruiken

Ben je in het bezit van een iPad? Dan gebruik je hem natuurlijk het liefst de hele dag door of in ieder geval zo vaak mogelijk. Hoe vaker je het apparaat gebruikt, hoe vaker je hem op dient te laden, logisch. Maar wat kost het nou om je iPad een jaar lang van stroom te kunnen voorzien?

Je zou denken dat dit meer is dan een telefoon die je dagelijks gebruikt of een computer, omdat je hem eigenlijk nooit uitzet. Echter, dit valt qua kosten wonderbaarlijk mee! Een iPad is zo gemaakt dat hij erg duurzaam is en het gebruik ervan is dus ook niet duur. In verhouding met een ‘normale’ computer is er een groot verschil te zien! Een iPad gebruikt jaarlijks bij het opladen gemiddeld (hierbij wordt uitgegaan van één maal opladen per 48 uur) zo’n 12kWh, wat bij een vaste computer inclusief monitor maar liefst 342kWh is. Een super groot verschil dus! Je iPad is weliswaar qua ‘typmachine’ misschien wat minder gemakkelijk in gebruik, maar het surfen op het web is in dit geval veel goedkoper dan op een computer. Bovendien kan je ook een los toetsenbord aansluiten op je iPad!

Het aantal iPads over heel de wereld groeit steeds sneller. Apple winkels worden uit de grond gestampt en hoe verleidelijk is het, om nog eens extra over een eventuele aankoop na te denken wanneer je zo een winkel hebt bezocht en helemaal verkocht bent. Ben je veel onderweg dan is het dus raadzaam (en bovendien een goede smoes) om een iPad aan te schaffen.

Wist je dat één goede kop koffie over het algemeen meer kost dan het gebruik van een iPad voor één jaar! Geloof het of niet, maar de kosten van het opladen van een iPad kost €3 per jaar! Één ‘cappuccino’ bij een bekende koffietent om de hoek dus! Als we dit terugrekenen naar kWh, komt dat uit op 12 kWh per jaar. Als je dit in vergelijking stelt met een vaste computer, kom je uit op €89,-! Als je er van uitgaat dat er sinds de lancering wereldwijd 55 miljoen iPads zijn verkocht kan je de conclusie trekken dat het energieverbruik wereldwijd ook naar beneden is gegaan. Mits deze gebruikers hun vaste computer minder hebben gebruikt. Een mooi toekomstbeeld dus, als je weet dat er altijd vernieuwingen plaats zullen vinden! Kijk ook naar het overzicht ‘kosten van dagelijkse gebruiksvoorwerpen’.

Tips om de batterij langer mee te laten gaan!

Wist je dat.. het scherm van je iPad de grootste energieverbruiker is. Reden hiervoor is dat de iPad een retina-scherm heeft. Wil je batterij besparen, verminder dan de helderheid van je scherm. Hiervoor ga je naar Instellingen › Helderheid en achtergrond hier kun je de balk verschuiven voor minder helderheid, of meer.

Het is heel makkelijk om bij alle apps automatisch de notificaties aan te zetten. Zo blijf je goed op de hoogte van ontwikkelingen en belangrijk nieuws. Het nadeel hieraan is dat het veel energie slurpt. je kunt je ook afvragen hoe nuttig het is om van al je apps notificaties te krijgen, wellicht kun je het verminderen of volledig uitzetten. Dit doe je door te gaan naar Instellingen › Berichtgeving en klik hier op de desbetreffende app en schakel de optie berichtencentrum uit.

Wist jij dat een iPad automatisch locatievoorzieningen aan heeft staan, echt waar! Deze GPS functie vergt veel energie van je iPad. Het is daarom slim om applicaties die deze functie gebruiken af te sluiten. Ook kun je locatievoorzieningen volledig uitzetten: Instellingen › Privacy › Locatievoorzieningen. 

Veel mensen maken gebruik van de draadloze netwerken die beschikbaar zijn, ook wel WiFi genoemd. Helaas weten weinig mensen dat wanneer je deze niet gebruikt, maar de optie wel aan staat hij langzaam stroom verbruikt.  Je telefoon zoekt regelmatig naar beschikbare netwerken en verbruikt hierbij energie. Hetzelfde geldt voor de bluetooth functie. Het is daarom aan te raden de functie uit te schakelen als je er geen gebruik van maakt. Je kunt beide uitschakelen in het menu instellingen, schakel dan ook de optie ‘Vraag om verbinding’ uit om extra verbruik te beperken.

Veel mensen weten dat applicaties op de achtergrond aan blijven staan, maar niet iedereen is bekend met de Multitaskbar. Hiermee kun je snel een eenvoudig eerder geopende programma’s raadplegen, of sluiten. Dubbelklik op de home-button om in de Multitaskbar te komen. Door een applicatie ingedrukt te houden verschijnt er een kruisje. Hiermee sluit je het programma volledig.

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here