Wat kost het opladen van een iPad?

Heb je een iPad en vraag je je wel eens af: Wat kost het opladen van een iPad? Hoe vaker je het apparaat gebruikt, hoe vaker het opgeladen moet worden. Maar wat kost het om je iPad een heel jaar van stroom te voorzien? Meer dan een telefoon die je dagelijks gebruikt of een computer (omdat je die eigenlijk nooit uitzet) zou je denken. Toch valt de prijs hier van heel erg mee. 

Een iPad gebruikt jaarlijks bij het opladen gemiddeld (er van uitgaand dat er één keer opladen wordt per 48 uur) zo’n 12kWh, wat bij een vaste computer inclusief monitor 342kWh is. Een enorm verschil!

Apple over het stroomverbruik van de iPad

Apple geeft heel wat informatie vrij over het stoomverbruik van de iPad. Zoals het feit dat de lader van een iPad een efficiency heeft van ongeveer 80% en dat de adapter, als er geen iPad aan gekoppeld zit, een verbruik heeft van 0,09W. Omdat het vaak voorkomt dat een oplader in het stopcontact wordt laten zitten, zonder apparaat er aan gekoppeld dat opgeladen moet worden, is het misschien ook wel leuk (handig) om te weten dat er dan ook nauwelijks of geen stroom wordt verbruikt. Een iPad in slaapstand verbruikt 0,7W, nog steeds niet veel. Eenmaal aangezet stijgt het verbruik naar 5,46W, nog steeds veel minder dan een zuinige laptop.

Dus wat kost het opladen van een iPad?

De gemiddelde energieprijs per kilowattuur is €0,23. Daarvan uitgaand kost het laden van de iPad per jaar circa net geen € 2,70. Met het idee dat de iPad eens in de twee dagen aan de lader zit en 100 procent wordt opgeladen. Wat kost het opladen van een iPad? haast niks!wat kost het opladen van een iPad?

Nog geen iPad in huis? Direct en voordelig een iPad kopen bij BCC.

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here