Wat kost een was-droogcombinatie per keer?

Als je van plan bent een was-droogcombinatie aan te schaffen, dan moet je er ten eerste van bewust zijn dat een was-droogcombinatie een stuk minder zuinig is dan een wasmachine en een wasdroger apart. Ook moet je beseffen dat een oude was-droogcombinatie van iemand overnemen wel heel voordelig klinkt, maar in het echt ligt dat allemaal net even iets anders. Een nieuwe was-droogcombinatie is, als hij nieuw is een hoge aanschafprijs. Als je echter gaat kijken naar de gehele levensduur en de energiekosten van het apparaat, dan zal je merken dat het soms maar beter is om even iets meer te betalen bij het aanschaffen van een product. Greenem legt hieronder uit wat een was-droogcombinatie per keer kost en wat het verschil is in verbruik tussen een oude en nieuwe was-droogcombinatie! Kijk ook op Greenem voor de top 5 was-droogcombinaties.  

3% van alle huishoudens in heel Nederland maakt gebruik van een was-droogcombinatie. Daarvan wordt een was-droogcombinatie met een huishouden van drie personen ongeveer 187 keer per jaar gebruikt. Hieronder zie je het energieverbruik van een gemiddeld gezin. Het verschil van kWh per was-droogbeurt is van 1990 tot en met 2012 met 0,78 kWh afgenomen!

Energieverbruik was-droogcombinaties per keer

1990 2000 2010 2015
5,90 kWh  5,50 kWh  5,12 kWh 4,50 kWh

De gebruikskosten per keer zijn hieronder in de tabel te zien.

 Gebruikskosten was-droogcombinaties per keer

1990 2000 2010 2015
€   1,30  €   1,21 €   1,13 €0,99

Als je naar de tabellen hierboven kijkt, lijken de prijzen en het energieverbruik niet heel erg veel te verschillen. Als je dit vermenigvuldigd met het gemiddeld aantal wasbeurten per jaar, dan scheelt het toch gemiddeld €35,53 (278,63 – 243,10). Als al je huishoudelijke apparaten energiezuinig zouden zijn, dan zou dit je uiteindelijk tot honderden euro’s kunnen besparen op jaarbasis. Wat nog een voordeel is aan een energiezuinige was-droogcombinatie is de aanschafsprijs. Je zou namelijk denken dat er een groot verschil is tussen een normale was-droogcombinatie en een energiezuinige was-droogcombinatie, dit valt echter mee. Een normale was-droogcombinatie kost namelijk gemiddeld €588 terwijl een energiezuinige €604 kost. Als je het verschil op de gehele levensduur van de was-droogcombinatie uit zou rekenen in energiekosten, dan zou je zien dat je deze kosten er snel uit haalt. De levensduur van een was-droogcombinatie is negen jaar. Kijk voor het verschil in kosten in de tabel hieronder. Kijk voor beste was-droogcombinaties onder de €700 op Greenem!

Klik hieronder eerst op het jaartal van aanschaf

Hieronder zie je de kosten van een was-droogcombinatie uit 1990. Aan de linkerkant van de grafiek staan de verbruikskosten in euro per jaar, en onderaan zie je de grootte van je huishouden, van 1 tot 6 personen.

 • Zuinig Gebruik
 • Gemiddeld gebruik
 • Onzuinig gebruik

Hieronder zie je de kosten van een was-droogcombinatie uit 2000. Aan de linkerkant van de grafiek staan de verbruikskosten in euro per jaar, en onderaan zie je de grootte van je huishouden, van 1 tot 6 personen.

 • Zuinig Gebruik
 • Gemiddeld gebruik
 • Onzuinig gebruik

Hieronder zie je de kosten van een was-droogcombinatie uit 2010. Aan de linkerkant van de grafiek staan de verbruikskosten in euro per jaar, en onderaan zie je de grootte van je huishouden, van 1 tot 6 personen.

 • Zuinig Gebruik
 • Gemiddeld gebruik
 • Onzuinig gebruik

Hieronder zie je de kosten van een gemiddelde wasmachine. Aan de linkerkant van de grafiek staan de verbruikskosten in euro per jaar, en onderaan zie je de grootte van je huishouden, van 1 tot 6 personen.

 • Zuinig Gebruik
 • Gemiddeld gebruik
 • Onzuinig gebruik

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here