Was-droogcombinaties vergelijken

Ben je van plan een nieuwe was-droogcombinaties aan te schaffen, maar geen idee waar je op moet letten. Bij Greenem kunt u was-droogcombinaties vergelijken niet alleen op basis van aanschafprijs, maar ook levensduur, energieverbruik en de duurzaamheids rating. Daarnaast geven wij tips en beantwoorden we veelgestelde vragen.

Laten we eerlijk zijn, een was-droogcombinatie is niet iets dat je zomaar koopt. Het is een grote uitgave en daarom is het belangrijk goed te weten waar je op moet laten. Greenem biedt jou als consument de helpende hand.

Vraag je je af waarop je moet letten bij de aanschaf van een was-droogcombinatie? Wat nu de voor, én nadelen zijn van zo’n geïntegreerd apparaat? Op de uitleg pagina zie je in één oogopslag welke aspecten er echt toe doen, en welke je kunt negeren.

Met één apparaat zowel kunnen wassen als drogen klinkt als een uitstekende oplossing. In werkelijkheid, is het vaak zo dat was-droogcombinaties een soort compromis wordt om alle benodigde was -en droogtechniek in een behuizing te kunnen plaatsen. Hierdoor zijn combinaties bijvoorbeeld vrij inefficient qua elektricitetsverbruik. Het is dan ook aan te raden om twee aparte machines aan te schaffen, tenzij dit door ruimtegebrek niet mogelijk is.

Er zijn verschillende soorten was-droogcombinaties, en dat hangt voornamelijk af van het wasdrooggedeelte. Bij de aankoop van een was-droogcombinatie dient u ook rekening te houden met het:

 • De hoogte van toerental: hoe hoger, hoe beter
 • De mogelijkheid voor een kort/snel programma
 • Is er een halve beladings sensor (ja/nee/automatisch)
 • Het maximale laadvermogen/vulgewicht
 • Tijdsgestuurd of elektronisch gestuurd
 • Waterverbruik en stroomverbruik van was-droogcombinaties
 • Wat is het energieverbruik en energielabel

Lees meer over de berekening van de totale kosten voor een wasdroger en welke merken er op de markt zijn.

.

Was-droogcombinaties

Handig! Alle programma’s voor een was-droogcombinatie bij elkaar!

Een was-droogcombinatie heeft verschillende was-droogprogramma's. Afhankelijk van de stof, het soort kledingstuk en het doeleinde (wassen...

Wat kost een was-droogcombinatie per keer?

Als je van plan bent een was-droogcombinatie aan te schaffen, dan moet je er ten...

Beste was-droogcombinaties onder de 700 euro

Op zoek naar een goedkope was-droogcombinatie? Dan is dit overzicht erg handig. Wij hebben voor...

Uitleg over was-droogcombinaties

Vraag je je af waarop je moet letten bij de aanschaf van een was-droogcombinatie? Wat...

Was-droogcombinatie tips

De deur van de machine gaat niet open, wat nu?

Controleer volgende mogelijkheden:

 1. Tijdens het draaien van een programma  blokkeert de deur automatisch. Controleer of het programma al afgelopen is, wacht anders totdat hij afgelopen is.
 2. Controleer of het kinderslot is geactiveerd. Druk de Start- of Pauze-knop in en houdt deze 5 seconden vast om het kinderslot uit te schakelen.

Werkt dit beide niet? Neem dan contact op met een monteur.

Mijn was-droogcombinatie geeft een muffe/afvoer lucht. Wat kan ik hier aan doen?

De reden hiervoor is een combinatie van vloeibaarzeep en vaak wassen op een te lage temperatuur. De wasmachine kan het wasmiddel- en de vuilresten dan niet goed wegspoelen. Je kunt dit verhelpen door een heet wasprogramma te draaien met een wasmachinereiniger. Bovendien is het slim om regelmatig een was op hoge temperatuur (90 of 95 graden) te wassen.

Het probleem kan zich ook liggen bij de wasmiddellade die vies is, reinig deze dan of. Uiteraard kan het ook zijn dat de geur niet uit de wasmachine, maar de riolering van je huis komt. Vieze geuren als gevolg van verstopte afvoersystemen kunnen via de afvoerslang in je machine komen.

De machine start, maar neemt geen water. Wat kan ik hieraan doen?

Dit kan twee oorzaken hebben:

 • Het kan zijn dat de waterkraan niet volledig open staat of dat er onvoldoende watercapaciteit is. Als dit niet zo is, draai de kraan dan volledig open.
 • Het zeefje of de filter in de aanvoerslang is vies, deze dient gereinigd te worden. Bekijk bij de fabrikant hoe u dit het beste kunt doen.

De was-droogcombi trilt/schudt hard en verplaatst zich (soms)

In dit geval kan het zijn dat de transportbeugels aan de achterzijde van het apparaat nog niet verwijderd zijn. In dit geval moet je de gebruiksaanwijzing van het apparaat volgen.

Een andere mogelijkheid is dat het apparaat niet waterpas staat en dus niet alle pootjes de grond raken. Dan kan het apparaat inderdaad gaan schudden.