Handig! Alle programma’s voor een was-droogcombinatie bij elkaar!

wasdroger-greenem-vergelijken

Een was-droogcombinatie heeft verschillende was-droogprogramma’s. Afhankelijk van de stof, het soort kledingstuk en het doeleinde (wassen of drogen) kunt u het programma kiezen. 

Een was-droogcombinatie, een handige oplossing wanneer je niet genoeg ruimte in huis hebt om twee losse apparaten neer te zetten. We hebben het al eerder gezegt, het hebben van twee losse apparaten is voordeliger en energiezuiniger. Wanneer dit echt geen optie is en er toch gekozen moet worden voor een was- droogcombinatie, laten we dan kiezen voor de meest zuinige variant. Op zoek naar een was-droogcombi? Bekijk de top 5 was-droogcombinaties. Om het apparaat optimaal te gebruiken en er zo zuinig mogelijk mee om te gaan, zullen we hier een aantal wasprogramma’s nader uitleggen. Want hoe zit het apparaat eigenlijk in elkaar en wat zorgt er voor dat het zowel kan wassen en drogen.

Veel gebruikte wasprogramma's

Met dit programma stop je, je was in de machine. Wanneer je het eruit haalt, is het zowel gewassen als droog. hierbij hoef je dus niet na het wassen de machine opnieuw aan te zetten om te drogen. Het is onpraktisch om een wasmachine aan te zetten en vervolgens weg te gaan. De natte was gaat stinken en je bent bijna genoodzaakt om het nogmaals te wassen. Met dit progamma is dit dus niet nodig en kan je, je huis verlaten. Zo’n programma duurt bij sommige modellen slechts 45 minuten.

Dit wasprogramma is geschikt voor wol en andere kwetsbare stoffen.

Dit programma zorgt ervoor dat je was kort gewassen wordt. Zijn kleren niet zodanig vervuilt, dan is een kort wasprogramma voldoende om je kleding weer lekker schoon te krijgen. De meeste ‘normale’ vlekken gaan er overigens bij dit soort programma’s al uit. Stevige programma’s zijn beschadigend voor de kleding en gebruiken meer energie.

De meeste was-droogcombinaties zijn voorzien van een eco-programma. Met het eco-programma bespaar je zowel water als energie. Bij de eco stand duren de wasbeurten langer, maar de kleding wordt op een stuk lagere temperatuur (al vanaf 30 graden) gewassen. De eco stand wordt vooral gebruikt als je echt smerige vlekken op je kleding hebt.

Met dit programma stel je de tijd in dat de machine aan moet gaan. Wil je als je thuis komt van je werk de was, die net klaar is, ophangen? Dan kan dat, zonder dat het de hele dag nat (of droog) in de machine heeft gelegen.

Het katoen wasprogramma is het energiezuinigste wasprogramma. Dit was programma verbruikt namelijk het minste water. Als je een katoen wasprogramma draait is het bedoeld zoals beddengoed en handdoeken.

Het strijkvrije wasprogramma zorgt ervoor dat er geen kreukels in de kleding komen. Zo kun je dus een T-shirt gemakkelijk terug in de kast hangen zonder dat je het van te voren hoeft te strijken.

Dit programma is heel handig voor mensen met eczeem of een gevoelige huid. Dit programma spoelt de was nog eens extra uit zodat de laaste resten wasmiddel eruit verdwijnen.

Spijkerbroeken hebben een stugge, stijve stof. Het is belangrijk dat deze zo blijft en de broek niet dun wordt. Ook vervaagd de kleur van spijkerbroeken snel waar je dus mee moet uitkijken. Spijkerbroeken moeten dus ook gewassen worden op het fijne wasprogramma.

Tip: Was je broeken binnenste buiten zo behouden ze hun kleur!

Voor overhemden geld het zelfde als voor spijkerbroeken. Overhemden zijn erg kwetsbaar en het behoort daarom ook tot de fijne was. Panty’s moeten ook tot de fijne was gerekend worden. Panty’s kun je het beste, net als bh’s in een appart waszakje doen en dan in de was stoppen.

Dit staat bekend als de fijne was. Het is hierbij belangrijk om goed uit te kijken op welke temperatuur je de kleding was. Voor meer informatie over deze wassymbolen kun je kijken naar de verschillende wassymbolen op Greenem.

Bij de Bonte was ligt het er aan wat voor een soort kleding je gaat wassen. Zo moet stevig textiel op 30, 40 of 60 graden. De 60 graden, is voor de stevige vlekken. Dit zou ook op 90 graden kunnen en dan een kortere was maar dit kost aanzienlijk meer energie!

Een was- droogcombinatie is alleen verkrijgbaar met een condensdroger en niet met luchtafvoerdroger. De condens die vrijkomt wordt opgeslagen in een reservoir. Meer informatie over de was-droogcombinatie vind je op de uitlegpagina.

We hebben een artikel geschreven hoeveel een was-droogcombinatie gemiddeld per keer kost. Het is natuurlijk niet altijd nodig om ook de droog functie van de machine te gebruiken. Het buiten hangen van de was bespaart veel energie en je was ruikt net even wat frisser!

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here