Waarom zonnepanelen?

Waarom zonnepanelen? Zonnepanelen zijn sterk in opkomst; de industrie groeit razendsnel. Dit heeft te maken met het verhoogde milieubewustzijn van huiseigenaren, maar ook met de daling van de prijzen van zonnepanelen. Er zijn hier een aantal redenen. Ten eerste zijn de producenten van de panelen erin geslaagd de kosten omlaag te brengen, maar zij staan ook onder druk door de invoer van goedkope panelen uit China. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de BTW terug te vragen voor recent geplaatste zonnepanelen. Dit vergt enige handelingen, maar scheelt op een gemiddeld systeem al snel €750! Bent u ook van plan zonnepanelen aan te schaffen maar, weet u niet welke soorten er zijn? Of beschikt u over een rieten dak en geen idee of hier zonnepanelen op geplaatst kunnen worden? En twijfelt u tussen het zelf plaatsen of een installatiebedrijf in te huren? Wij geven antwoord op al deze vragen.

Soorten panelen
Wanneer je van plan bent zonnepanelen aan te schaffen, is het belangrijk te weten welke soorten er zijn. De panelen, oftewel de zonnecellen, kunnen onderverdeeld worden in drie soorten:

  • Monokristallijne zonnepanelen
  • Polykristallijne zonnepanelen
  • Amorf silicium zonnepanelen

Iedere zonnecel heeft andere eigenschappen, andere voordelen en een ander rendement. Meer over de soorten zonnecellen vindt u onder soorten zonnepanelen

Zonnepanelen op een rieten dak

Zoals al eerder vermeld worden zonnepanelen steeds populairder, zo ook onder de huiseigenaren met een rieten dak. Zonnepanelen kunnen niet direct op een rieten dak geplaatst worden. Wilt u toch zonnepanelen plaatsen, dan zal op die specifieke plaatsen het riet verwijderd moeten worden. Dit heeft enige voeten in de aarde en gaat gepaard met extra kosten. Wanneer ze zijn ingewerkt, liggen de zonnepanelen gelijk met of onder het buitenoppervlak van het rieten dak.

Bent u ook eigenaar van een huis met een rieten dak en benieuwd naar meer informatie?

‘Handige Harry’ of installatiebedrijf?

Bij het plaatsen van de zonnepanelen komt er het een en ander kijken. Waarschijnlijk stel jij, net als veel andere, jezelf de vraag ‘zal ik het laten doen of zelf doen?’ Ben jij die ‘handige Harry’ die dit aan kan, of besteed je het liever uit. Het is ten eerste belangrijk te weten wat je nodig hebt en waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen. Zo bestaat een pakket uit verschillende onderdelen en mag niet ieder pakket zelf geïnstalleerd worden.

Meer over het zelf plaatsen of een installatiebedrijf inhuren.

 

waarom zonnepanelen?

TOT SLOT!

waarom zonnepanelen?

1. Bespaar geld

Zonnepanelen verlagen de energierekening en beschermen deels tegen stijgende energierekeningen. Houd je geld dus in je zak, NU en in de toekomst.

2. Waarde van pand verhogen

Zonnepanelen verhogen de waarde van een huis en hebben een positieve invloed op het verplichte energielabel. Door een positief energielabel kan een koper/huurder zien dat het huis energiezuinig is. Voor iedere euro die er op jaarbasis bespaard wordt, neemt de huiswaarde ongeveer met 20 euro toe.

3. Draag je steentje bij aan oplossing klimaatprobleem

Zonne-energie is een schone, stille vorm van energie die milieuvriendelijk is. Door hier gebruik van te maken, wordt de consument minder afhankelijk van de vervuilende ‘grijze’ stroom. Hiermee draag je een steentje bij aan het klimaatprobleem.

4. Profiteer van overheidssubsidie via BTW teruggave

De subsidiepot voor zonnepanelen is sinds augustus 2013 leeg, maar er is iets voor in de plaats gekomen dat nog aantrekkelijker is. U kunt namelijk de volledig betaalde BTW terugvragen: voor een gemiddeld systeem van €5000 is dit al snel €750! Zie voor meer details onze uitgebreide uitleg over de BTW teruggave zonnepanelen.

5. Word onafhankelijker van de energiebedrijven

In de meeste gevallen is het Nederlandse energienet prima geregeld, maar mocht er zich een lange periode van stroomstoring voordoen, kunnen de zonnepanelen op een accu aangesloten worden. Op deze manier is er ook elektriciteit wanneer er een stroomstoring is. Daarnaast ben je als consument onafhankelijker van de stijgende prijzen van energieleveranciers.

6. Eenvoudig mee te nemen bij een verhuizing

Zonnepanelen kunnen op een relatief eenvoudige wijze mee worden genomen op het moment dat er sprake is van een verhuizing. Dit wil zeggen dat de gedane investering niet voor niets is geweest, want er kan weer energie opgewekt worden in het nieuwe huis.

Waarom zonnepanelen? Om genoeg goede redenen dus! Ben jij geïnteresseerd geraakt in zonnepanelen? Doe de dakscan, en vraag 100% gratis en vrijblijvend offertes aan!

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here