Vriezers vergelijken

Je koopt niet dagelijks een vriezer, en laten we eerlijk zijn: niemand doet het voor z’n lol. Het is een flinke kostenpost, en waar moet je nu ook al weer letten? Naast de aanschafprijs vergelijken wij ook op andere belangrijke factoren zoals levensduur, energieverbruik en is er een duurzaamheidsrating ontwikkeld.

Maak een keuze uit ons uitgebreide overzicht of bekijk snel de top 5 vriezers. Voor nieuws, tips en veelgestelde vragen bent u aan het juiste adres.

Het gemak van een vriezer is duidelijk: je kunt bijvoorbeeld één keer per week grote boodschappen doen, en alles vervolgens lang bewaren. Bij Greenem kunt u vriezers vergelijken, maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij de aanschaf? 

  • De uitvoering
    • Tafel, kast, kistmodel etc.
  • De sterren kwalificatie
    • Elke vriezer heeft een kwalificatie die met 0 tot 4 sterren aangeeft wat de minimale temperatuur is
  • De netto inhoud van de vriezer
  • Heeft de vriezer een No-frostsysteem
  • Het energieverbruik en label

Lees meer over de berekening van de totale kosten voor een wasdroger en welke merken er op de markt zijn.

.

Vriezers

Uitleg over vriezers

Het gemak van een vriezer is duidelijk: je kunt bijvoorbeeld één keer per week grote...

Wat kost een vriezer per jaar?

Natuurlijk kost het bevroren houden van voedsel flink wat energie. Toch realiseren weinig mensen zich...

Alles over energiezuinig vriezen

Hoe kunt u het meest efficient energiezuinig vriezen?  En wat zegt het energielabel nou precies...

Vriezer tips

Waarom vriest mijn diepvriezer niet?

Dit is natuurlijk niet handig! Je koopt een vriezer om producten te vriezen. Er kunnen een aantal oorzaken zijn waarom je vriezer niet vriest. Het kan zijn dat de temperatuur op 0 ingesteld staat. Als je deze niet ingesteld hebt, dan vriest hij ook niet.

Een andere oorzaak kan zijn de locatie. Waar staat de diepvriezer? In een garage of schuur? Wanneer de omgevingstemperatuur onder een bepaalde waarde komt kan het zijn dat de vriezer niet meer werkt. Schakel, indien die er is, de ‘winterschakelaar’ in. Meer informatie hierover vind je in de gebruiksaanwijzing.

Mijn vriezer maakt heel veel geluid

De oorzaak hiervoor is afhankelijk van het type diepvriezer. Bekijk de gebruiksaanwezing om achter een mogelijke oorzaak te komen. Brommende en klikkende geluiden zijn vrij normale geluiden voor een vriezer.

Er onstaat rijpvorming op de rand van diepvriezer, hoe kan dat?

Logischerwijs bevindt zich in de lucht vocht. Warme lucht kan meer vocht vasthouden dan koude lucht. Bij het openen van de diepvrieskist zal de warme lucht in de vriezer komen en dus in aanraking komen met de koude kunststof rand van de diepvrieskist. Het vocht uit de warme lucht zet zich dan om als rijp op deze rand. Als het goed is heb je bij de aankoop een ijsschraper gekregen. Door het rijplaagje regelmatig te verwijderen voorkom je dat de laag dikkerd wordt en de deksel niet goed sluit.