Subsidie zonnepanelen

Subsidie

Je ziet ze steeds vaker in ons kikkerlandje: zonnepanelen. Mensen plaatsen de zonnepanelen niet alleen om milieubewust bezig te zijn. Dit komt ook doordat we tegenwoordig subsidie krijgen op de zonnepanelen én op het installeren en gebruiken ervan. De grootste uitgave komen van stroom, in het huishoudelijke leven. Met zonnepanelen is daar veel geld mee te besparen. Vooral door subsidies is het zeker aantrekkelijk om te kiezen voor zonnepanelen!

Er is besloten om de verduurzaming van Nederland te stimuleren. Dit heeft de Nederlandse regering sinds 2012 uitgesproken. Er wordt geld losgemaakt om mensen die een duurzame investering doen, te belonen met een subsidie. Het grootste aantal verkopen was in 2012 en 2013. In deze periode is er flink gebruik gemaakt van de subsidie, er is in totaal ruim €50.000.000 uitgekeerd aan particuliere investeerders. In 2012 was de portefeuille van de Nederlandse regering gevuld voor het uitgeven van subsidies, met wel €22.000.000, en in 2013 was dat €30.000.000. De portefeuille is op de dag van vandaag helemaal leeg!

Dit betekend dat er meer dan 85.000 huishoudens zonnepanelen hebben aangeschaft, mét subsidie. De subsidieregeling zou eigenlijk moeten lopen tot 28 december 2013, maar deze regeling was door een lege Nederlandse regering portefeuille in augustus 2013 al afgeschaft. Het goede nieuws hiervan, is dat zonnepanelen met een flink tempo en flinke aantallen zijn aangeschaft!

Wilt je precies weten hoeveel zonnepanelen er op het dak passen? Doe dan de zonnepanelen dakscan, of vul in het formulier aan de rechterkant je gegevens in. Je ontvangt dan snel een aantal vrijblijvende offertes van lokale installateurs.

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here