Zonnig Zeker Venray van start!

ACT_Zonnig Zeker slide5

Sinds 2014 organiseert Greenem in samenwerking met Actorion Communicatie inkoopcollectieven voor zonnepanelen. Dit gebeurt in opdracht van of samen met de gemeenten en lokale duurzaamheidsorganisaties. Begin 2015 is de campagne Zonnig Zeker Bunschoten afgerond en nu gaan we van start met Zonnig Zeker Venray!

“Kwaliteitspanelen tegen een scherpe prijs”

Zonnig Zeker Venray en de lokale duurzaamheidsorganisatie Venray_energiezuinig-150x150Venray Energiezuinig slaan de handen ineen om u als inwoner van Venray te helpen zonnepanelen aan te schaffen. De gemeente Venray ondersteunt de campagne actief omdat het uitstekend past in haar duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030: de helft van alle Venrayse huishoudens produceert zelf evenveel stroom als ze verbruikt, en de andere helft verbruikt ten minste 50% minder energie dan nu. Alle mensen die aan de actie meedoen, kunnen een flinke korting tegemoet zien, doordat zonnepalen in grote aantallen worden ingekocht en geïnstalleerd door gerenommeerde leveranciers.

Informatie

Eind oktober krijgen alle huiseigenaren in Venray van de gemeente een brief met informatiefolder voor informatiebijeenkomsten in november in het gemeentehuis. Wethouder Van der Putten zal dan kort de duurzaamheidsambities van de gemeente uiteen zetten. Daarna zullen Zonnig Zeker en Venray Energiezuinig de mensen meer informatie geven over het thema zonnepanelen en andere duurzaamheidsonderwerpen. De aanwezigen kunnen dan hun belangstelling doorgeven. Dat kan ook via de website. Ook is een telefonische servicedesk van Zonnig Zeker Venray opengesteld: 085-876 9284

Zonnig_zeker_venray_logo_300x115Registratie van belangstelling

De belangstellingsregistratie verplicht tot niets. Na het opgeven van de interesse op de website of op een van de twee informatiebijeenkomsten, krijgt men via de e-mail een eerste indicatief advies over zonnep
anelen, afgestemd op het dak. Iedereen die zich heeft ingeschreven op de collectieve inkoopactie ontvangt een maatwerkofferte. Afhankelijk van de gekozen leverancier wordt bepaald wanneer de dakschouw plaatsvindt, voor of na de offerte. Dit wordt gedaan door het bedrijf dat ook alle installatiewerk gaat doen.

Duurzaamheidsfonds provincie Limburg

In Limburg is de financiering van zonnepanelen heel erg eenvoudig én go
edkoop. Als men niet zijn eigen geld wil gebruiken voor de aankoop van panelen, is het afsluiten van een duurzaamheidslening een uitstekend alternatief. Men betaalt de lening in 10 jaar terug tegen ongeveer 0,5% rente. Deze rente is (nog steeds) lager dan de spaarrente.

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here