Over ons

Greenem dé duurzame vergelijkingssite

Greenem-small-high-quality

In 2009 is Greenem gestart met de ontwikkeling van een prijsvergelijker voor witgoed en huishoudelijke apparaten. Bij de meeste vergelijkingssite wordt er álleen gelet op de aanschafprijs, maar bij Greenem niet. Bij ons kun je ook de verbruikskosten over de totale levensduur van de producten vergelijken. Het is namelijk niet zo dat de kosten van een wasmachine of televisie stoppen bij alleen de aanschaf: je hebt ook te maken met energiekosten. Maar weet jij hoeveel je apparaten nu kosten aan verbruik? Grote kans van niet. En daar helpen wij graag!

De verbruikskosten zijn voor niemand hetzelfde: een gezin met 2 kinderen zal veel vaker de wasmachine gebruiken dan een alleenstaande student. Daarom kun je met één klik personaliseren, door ons te laten weten wat jouw specifieke omstandigheden zijn, zoals het aantal mensen in je huis, kun je de vergelijker toespitsen op jouw eigen situatie. Hierdoor vind je het juiste apparaat voor jouw situatie.

Zonnepanelen

Een langgekoesterde wens was om verder te gaan dan bewustwording en energiebesparing, maar consumenten ook in contact te brengen met de opwekking van duurzame energie. In 2012 is een nieuwe tool van Greenem online gekomen die precies in deze behoefte voorziet: de eerste methode in Nederland die zonnepanelen vergelijken mogelijk maakt!

Deze nieuwe tool noemen wij de dakcheck.  Je vult zelf op de website de dakcheck in: is jouw dak eigenlijk wel geschikt voor zonnepanelen, en zo ja, hoe veel passen er dan op? Aan de hand van verschillende gegevens, met name uw woonplaats gaan wij dan op zoek naar de top 3 installateurs in uw regio. Zij zullen contact opnemen om een vrijblijvende offerte voor te leggen.  Als je dit zou willen, kun je zelfs iemand langs laten komen om jouw situatie ter plekke in detail te beoordelen! Dit alles van het comfort van je luie stoel. Ook nieuwsgierig geworden? Doe de zonnepanelen dakcheck, en zie hoeveel groene stroom jij kunt opwekken!

Zonnig Zeker

Na 2 jaar werkzaam te zijn als intermediar tussen consument en installateur, merkte wij dat er nog steeds veel markt over bleef. Met onze kennis van zonnepanelen en de ervaring met consumenten, zijn we op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden. Samen met communicatiebureau is toen het inkoopcollectief Zonnig Zeker gestart. Zonnig Zeker organiseert collectieve inkoopcampagnes voor huiseigenaren in diverse gemeenten. In beginsel doen we dat in opdracht van, of samen met gemeenten en lokale duurzaamheidsorganisaties. Door de gezamenlijke interesse voor zonnepanelen te bundelen, kan er een aantrekkelijk prijs en kwaliteit van zonnepanelen op tafel komen. Zonnig Zeker Bunschoten was de eerste campagne en een groot succes!