Koel-vriescombinaties vergelijken

Je koopt niet dagelijks een koel-vriescombinatie, en laten we eerlijk zijn: niemand doet het voor z’n lol. Het is een flinke kostenpost, en waar moet je nu ook al weer letten? Koel-vriescombinaties vergelijken bij Greenem betekent niet alleen vergelijken op aanschafprijs maar ook op andere belangrijke factoren zoals levensduur, energieverbruik en is er een duurzaamheidsrating ontwikkeld.

Maak een keuze uit ons uitgebreide overzicht of bekijk snel de top 5 koel-vriescombinaties. Voor nieuws, tips en veelgestelde vragen bent u aan het juiste adres.

Bij het kopen van een koel-vriescombinatie komt meer kijken dan je denkt. Er zijn veel verschillende soorten, maten en uitvoeringen. Kijk eerst naar wat je nodig hebt. Hoeveel ruimte denk je nodig te hebben? Bewaar je veel of weinig etenswaren? En hoe lang kun je iets vervolgens goed houden in de vriezer of koelkast? Maar waar let je precies op bij de aanschaf?

  • Uitvoering
    • Tafel, kast, dubbeldeur etc. 
  • De netto inhoud (in liters)
  • Mogelijkheid van ontdooisysteem/ No-Frost (dooiwaterafvoer)
  • De sterren kwalificatie
    • Elke vriezer heeft een kwalificatie die met 0 tot 4 sterren aangeeft wat de minimale temperatuur is
  • Het energieverbruik en energielabel van de koelkast

Lees meer over de berekening van de totale kosten voor een koel-vriescombinaties en welke merken er op de markt zijn.

.

Koel-vriescombinatie

Wat kost een koel-vriescombinatie per jaar?

Koel-vriescombinaties waren vroeger stille energieslurpers. Je hoorde ze niet, maar stiekem snoepten ze op jaarbasis aardig...

Beste koel-vriescombinaties onder de 300 euro

Wil je een goedkope koel-vriescombinatie kopen maar je weet niet welk model voor jou het...

Zuinigste koel-vriescombinaties A+++

Het uitzoeken van een nieuwe koel-vriescombinatie is niet iets waar je veel tijd aan wil...

Uitleg over koel-vriescombinaties

Bij het kopen van een koel-vriescombinatie komt meer kijken dan je denkt. Er zijn veel...

Tips koel-vriescombinatie

Er hangen druppels aan de glasplaten, hoe kan dat?

Hiervoor kunnen verschillende oorzaken zijn. Vocht is altijd afkomstig van warme lucht, die bij afkoeling condenseert op een koud oppervlak. Normaal gesproken zal dit gebeuren op de achterwant van de koelkast. Alleen als er veel vocht in de koelkast komt, of wanneer de glasplaten kouder zijn dan de temperatuur, ontstaan er vochtdruppels aan de (onbreekbare) glasplaten.

Aan de achterzijde knippert er een lichtje, wat is dit?

Dit is de inverter, deze knippert regelmatig om de 15 seconden.

Mijn koelkast maakt een raar (borrelend) geluid

In de moderne koelapparaten wordt er gebruik gemaakt van een milieuvriendelijk koelmiddel. Als dit eco koelmiddel koud is, onder hoge druk, wordt het vloeibaar. Om warmte uit de koelruimte te laten ontstappen, moet het koelmiddel op een gegeven moment gasvormig worden. Daarom wordt het door een nauwe doorgang in een grote ruimte geperst. Hierbij is een sissend geluid hoorbaar, met op de achtergrond een borrelend geluid. Dit wordt veroorzaakt door het koken van het koelmiddel. Het is dus een heel normaal geluid.

Het ruikt vies/muf in mijn koelkast

Een vieze, muffe lucht in de koelkast kan de smaak van levensmiddelen nadelig beïnvloeden. Belangrijk is: check eerst de producten zelf in je koelkast, hier kan het probleem liggen.
Een koelkast kan zelf namelijk geen geuren maken. Reinig de koelkast grondig en gooi over datum producten weg. Een oplossing van azijn in water is een geschikt schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat het afvoergaatje en gootje goed schoon zijn! Maak dit bacterievrij door twee druppels chloor te laten vallen en daarna een eetlepel water.