De Postcode Lotterij Green Challenge is er weer!

Green Challenge
Dit jaar organiseert de Postcode Loterij voor de achtste keer de Green Challenge. Het is de bedoeling dat een aantal ondernemers met een businessplan komen. Hoe groener, hoe beter. Groene ondernemers kunnen zich tot 3 juni 2014 opgeven  voor de achtste editie van The Green Challenge. De ondernemer met het beste en groenste idee wint €500.000. Met dit geld moet de ondernemer zijn product ontwikkelen en hem op de markt zien te krijgen. Je idee inzenden is ook geen slecht plan. De organisatie zal aan het eind ook aan één of twee goede inzendingen €200.000 uitloven. De winnaar word gekozen op 11 september 2014.

Stop de klimaatverandering

Door de Green Challenge zijn er de afgelopen zeven jaar veel nieuwe duurzame producten op de markt verschenen. Green Challenge is de afgelopen jaren succesvol geweest. Startende ondernemers worden gestimuleerd om tot een oplossing te komen voor klimaatverandering.

Winnende ideeën

De winnares van 2013 was de Amerikaanse Ginger Dosier. Zij nam de hoofdprijs van €500.000 mee naar huis. Zij had het idee om het proces om bakstenen te maken milieu vriendelijker te maken. Zij kwam met BioMason. Dit is een alternatieve manier om het huidige vervuilende productieproces van bakstenen te vervangen. Het maken van bakstenen zorgt globaal namelijk voor veel CO2 uitstoot. Ook twee Nederlanders mochten zichzelf in hetzelfde jaar gelukkig prijzen met €100.000.  Wolbert Allaart en Partick Heuts kregen de runner-up prijs.  Wolbert Aarts had een nieuwe windenergie technologie bedacht, namelijk Ampyx Power. Patrick Heuts kreeg het prijzengeld voor zijn duurzame idee voor de voortstuwing van de binnenvaartschepen.

Ik schrijf me in. En dan?

Iedereen die meedoet moet een uitgebreid ondernemers plan opsturen naar Green Challenge. Een deskundige jury zal de plannen grondig bekijken en zal dan beoordelen of het idee haalbaar is. Twee maanden na inschrijving(in augustus) zal de jury bekend maken welke vijf tot zeven finalisten er door mogen naar de finale in Amsterdam op 11 september. Je mag dan je idee presenteren voor de jury, het publiek en zelfs de pers.

En wie is de jury?

Ellen MacArthur is dit jaar aangewezen als juryvoorzitter.  Zij is de oprichtster van de Ellen MacArthur Foundation met het doel om scholen en bedrijven te stimuleren om de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en de waarde vernietiging te minimaliseren.

De rest van het juryleden team zijn Liesbeth van Tongeren, Marty Pickett, Jim Walker, Marcel Wanders, Alexander Klöpping en Marieke van Schaik.

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here