Gratis folie voor op je zonnepanelen

Dutch State Mines komt met het idee om gratis folie voor op de zonnepanelen weg te geven. Met de folie over de panelen,  zullen de zonnepanelen 10% meer elektriciteit opwekken. DSM wil vervolgens de helft van de extra opbrengst.

Gratis bestaat niet.

DSM legt de folie gratis, maar willen er vervolgens de helft van de opbrengst voor terug. Het is de bedoeling dat dit meer gaat opleveren dan dat ze de folie gaan verkopen. Het idee is dat DSM de kosten van installatie en onderhoud voor zijn rekening neemt.  Het rendement wordt gemeten en ze zullen vervolgens een afspraak maken over hoe ze de opbrengst gaan verdelen.  Uiteindelijk zat dit meer moeten opleveren voor DSM.

En mijn schuurtje thuis?

Het schuurtje in de achtertuin zal nog even moeten wachten. DSM richt zich vooral op grote zonnepaneel centrales. Deze zijn te vinden in woestijnen in Californië bijvoorbeeld, of de Spaanse woestijnen.

zonnepanelen-folieHoe werkt die folie?

De folie heeft een zogeheten piramide structuur. Al het licht wat op de zonnepaneel valt, zal worden opgevangen door de folie. Normaal kaatst het licht van de zonnepaneel af. Dit zal met folie niet meer gebeuren. Het licht blijft op het paneel liggen en zo krijg je dus meer energie.

Hoe weet je dat de folie voor meer opbrengst zorgt?

DSM zegt in een park vol zonnepanelen de helft van de panelen te bedekken met zonnepaneel folie. Vervolgens word er gekeken naar hoeveel de zonnepanelen met en zonder folie opleveren.

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here