Gemeente Lingewaal en Buren starten Zonnig Zeker

Nieuwe inkoopcampagne zonnepanelen in Neder-Betuwe, Lingewaal en Buren

Zonnig Zeker Lingewaal_kleinEerder werd al bekend dat de gemeente Neder-Betuwe van start is gegaan met een Zonnig Zeker campagne, maar nu voegen ook buurtgemeentes Lingewaal en Buren zich erbij. Zonnig Zeker gaat samen met de gemeenten Neder-Betuwe, Lingewaal en Buren een collectieve inkoopcampagne zonnepanelen opzetten. Als u deelneemt aan deze campagne kunt u met vertrouwde partijen en met een scherpe korting zonnepanelen aanschaffen. Als inwoners van de gemeente Neder-Betuwe, Lingewaal en Buren kunnen zich sinds enkele dagen vrijblijvend aanmelden bij Zonnig Zeker. Met uw aanmelding wordt u voortdurend geinformeerd over de campagne. Eind oktober krijgt u van uw gemeente een uitnodigingsbrief voor een of meer informatiebijeenkomsten in het gemeentehuis. Die zijn in eind november en begin december.

Zonnig Zeker Buren.kleinInformatiebijeenkomsten
Niet alle data staan al vast, maar de eerste bijeenkomsten zijn al bekend. Voor inwoners van Buren is die op maandag 23 november; in Neder-Betuwe op woensdag 25 november om 19.30 uur en in Lingewaal op donderdag 17 december. U krijgt daarover nog een brief van uw gemeente.

Het is de bedoeling dat de panelen in de periode februari-april 2016 worden geïnstalleerd.

Rendement en terugverdientijd

Het zelf opwekken van groene stroom met zonnepanelen wordt steeds aantrekkelijker. Terugverdientijden worden door voortschrijdende techniek steeds korter: van 10 naar 6 jaar is inmiddels meer regel dan uitzondering. Zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee. Na 6 jaar hebt u dus gratis stroom. Een investering in zonnepanelen levert een gemiddeld financieel rendement op van circa 13 procent per jaar. Welke spaarrekening kan daar tegenop?

Meer informatie volgt nog.

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here