Duurzame jeugd: kinderen houden ook van zonnepanelen

Uit onderzoek is gebleken dat ruim de helft van de kinderen graag zonnepanelen op het dak willen. 810 kinderen tussen de 8 en 12 jaar hebben meegedaan aan dit onderzoek.

Jongens tegen de meisjes

Over het algemeen vinden meisjes de natuur en het milieu belangrijker dan jongens. Dit is ruim driekwart procent van de ondervraagde meisjes. Zonnepanelen zijn cool! Dat vinden de jongens van deze donkerblauwe platen. Meisjes vinden de ‘coolheid’ van zonnepanelen niet zo belangrijk; die zien liever het milieu groener worden. De jeugd heeft dus diverse opvattingen met betrekking tot duurzaamheid!

Zakgeld weggeven aan zonnepanelen? 

44% van de meisjes vinden het geen goed plan om hun zakgeld te investeren in zonnepanelen. Ruim 55% van de jongens is het er ook niet mee eens. Die stoppen hun zakgeld liever in snoep of speelgoed. Slechts 26% zou willen overwegen om hun zakgeld in deze investering te stoppen.

Duurzame jeugd

20 op de 50 kinderen proberen zelfs al milieuvriendelijker te zijn. Ze douchen bijvoorbeeld korter, doen de lichten uit als deze niet nodig zijn, spoelen het toilet minder lang door bij een kleine boodschap en zetten de televisie uit als ze er niet meer naar kijken.

Solar scholen

Ook het onderwijs maakt de jeugd van vandaag wijzer over milieuvriendelijk leven. Er bestaan zogeheten  Solar Schools. De zonnepanelen op het dak van de school, zorgt voor een mooi gespreksonderwerp in de klas. De scholen geven ook lessen, waarbij de kinderen bloemetjes knutselen. Dit bloemetje kan ronddraaien door middel van een piepklein zonnepaneeltje bovenop de bloem. Tijdens de lessen kunnen de kinderen de opbrengst van de zonnepanelen zien op digitale schoolborden.

duurzame jeugdBron: Eneco

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here