Duurzame Gadgets

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid wint nog altijd terrein. Grote bedrijven zijn ondanks de crisis bezig met het duurzamer maken van hun producten. En dat is zelfs zichtbaar bij de fabrikanten van nieuwe technologische snufjes. Er zijn allerlei handige apparaten waarmee je energie kunt besparen. Wat voor soort producten zijn er, hoe werken ze, en wat kun je er mee? Hier een overzicht van 7 groene, duurzame gadgets.

Je weet dat het moet om energie te besparen: het licht uit doen als je van huis weggaat, en de oplader uit het stopcontact nadat je telefoon is opgeladen. Iedereen vergeet dit wel eens te doen. Om je te helpen, zijn er allerlei duurzame gadgets te koop die dit veel makkelijker maken

1. WakaWaka Power

waka-waka-solar-greenemDeze staat voor ons met stip op nummer 1. Dit is de WakaWaka Power, een super efficiënte lamp en oplader op zonne-energie. Hij laadt smartphones of tablets op en beschikt daarnaast over zeer sterk LED licht. Met een ‘Power’ zit je nooit meer met een lege telefoon en nooit meer in het donker. Deze solar oplader is de perfecte oplossing als je geen stopcontact in de buurt hebt.

Voor elke Power die er besteld wordt, gaat er ook een naar Syrische vluchtelingen. Door het conflict zijn miljoenen mensen hun huizen ontvlucht, en de humanitaire crisis in de kampen verergert met de dag. Een handige en duurzame gadget dus, waarmee je ook nog anderen mee kunt helpen! De WakaWaka Power valt onder de categorie Solar Gadgets.

greencam-greenem

2. GreenCam

 Je kent het wel, je computer staat de hele dag aan. Logisch, want je brengt uren achter je beeldscherm door. Maar hoe vaak loop je niet even weg; voor een kopje koffie, een lunch buiten de deur of een praatje met je collega’s. In de tijd dat jij niet achter de computer zit, gebruikt hij veel energie. Het Braziliaanse bedrijf Ecobeneficios heeft daarvoor de GreenCam bedacht. Deze gratis app werkt via je webcam, hij registreert of je achter je monitor zit. Als er lange tijd niets gebeurt, schakelt hij automatisch je monitor uit.

3. Smart Power Strip smart-power-strip-greenem

Stekkerdozen zijn heel handig, vooral om meerdere apparaten op aan te sluiten. Het nadeel is dat al die computers, printers en kopieer- en koffiemachines, om nog maar te zwijgen van de mobiele telefoons, tablets en andere gadgets, de hele tijd stroom blijven verbruiken. De meeste beschikken wel over een stand-by stand, maar ook dan kosten ze je nog 5 tot zelfs 10 procent van je energieverbruik. De ‘Smart Power Strip’, ook wel slimme stekkerdoos in het Nederlands, schakelt apparaten die lange tijd niet gebruikt worden, vanzelf uit. En dat scheelt een hoop energie.

hymini-wind-charger-greenem4. HyMini Wind Charger

De verschillende zonne-opladers kennen we al, maar hierbij hebben we één probleem; in Nederland schijnt de zon heel weinig. Maar het waait wel altijd. Of je nou werkt op een tochtig eiland als IJburg, lekker ontspant op een terras aan het strand of een herfststorm doorstaat op de fiets; deze oplader doet overal zijn werk. Hij is zelfs te koop met een houder voor je fiets. Woon-werk verkeer wordt zo oplaadverkeer voor al je kleine apparaten tot 5 volt; zoals je iPhone, Tablet en digitale camera.

5. iBamboo speaker

iBamboo-speaker-greenemDe speaker op je iPhone stelt weinig voor als je met meerdere mensen wilt luisteren. Deze unieke speaker is gemaakt van een gewone stam bamboe. Door de vorm van de buis, waan je jezelf in een concertzaal. Zonder extra luidspreker, batterijen of knopjes, makkelijk mee te nemen en uniek!

6. Solar Treebamboe-solar-boom-greenem

De solar tree is een bamboeboom op zonne-energie. Het heeft een usb uitgang om bijvoorbeeld je iPhone of tablet 100% milieubewust op te laden. Deze duurzame gadget ziet er uit als een boom met 9 kleine zonnepanelen, het is dus een echte eye catcher voor op het bureau. De Suntree valt onder de categorie Solar Gadgets.

7.  Solar Lamp ‘Illumination’

De USB solar lamp is een handig lampje voor bijvoorbeeld naast je bed, op de kinderkamer of op kantoor. De lamp met gekleurde kap kan opgeladen worden door middel van een solarpaneel aan de bovenzijde of via een USB-kabel. Wij geven natuurlijk de voorkeur aan de duurzame manier, d.m.v. zonne-energie. De lamp heeft een witte voet en er kan gekozen worden uit verschillende kleuren kappen. Ook deze lamp valt onder de categorie Solar Gadgets.

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here