Handig! Alle droogprogramma’s voor een wasdroger bij elkaar

wasdroger_programmas_greenem

Ook bij wasdrogers komt er meer kijken dan alleen de was in de droger doen en wachten tot het klaar is. Ieder kledingstuk, en de verschillende soorten stoffen vereisen hun eigen droog programma. 

We zullen starten met de wasdroger zelf, hier is namelijk niet één vorm van. Zo heb je de: Warmtepompdroger, de condensdroger en de luchtafvoerdroger. Dan kun je ook nog kiezen tussen een tijd gestuurde of elektronisch gestuurde wasdroger. Bij een elektronisch gestuurde wasdroger stopt de droger met draaien op het moment dat je was droog is, bij een tijd gestuurde wasdroger maakt hij het hele programma af. Hieronder kun je ook zien welke verschillende wasprogramma’s er zijn.

Als je kleren een beetje muf ruiken maar je vindt het niet nodig om ze te wassen dan is het opfrisprogramma een goede keuze. Hierbij stop je, je kleding even in de wasdroger waar ze vervolgens alleen koude lucht of stoom krijgen waardoor ze weer fris gaan ruiken. Dit hoeft geen lang programma te zijn en verbruikt dus weinig energie!

Het automatische programma bevat een sensor die de vochtigheidsgraad meet. Wanneer de was kast droog (Extra droog, klaar om te dragen) is of bijvoorbeeld strijk droog dan stopt het programma en gaat dus niet onnodig veder.

Dit is hetzelfde als bij het uitgestelde wasprogramma voor de wasmachines. Je kunt dus zelf beslissen wanneer je wilt dat de wasdroger begint met drogen.

Dit is het programma dat pas begint na het droog programma. Voor dit programma is dus geen warmte meer nodig omdat de kleren al droog zijn en daardoor verbruikt het dus weinig energie. Er zijn verschillende soorten anti-kreukprogramma’s.

  • Het programma is ingesteld op een bepaalde tijd maar zodra je de deur opent stopt het programma.
  • Het programma is ingesteld op een bepaalde tijd maar eindigt pas als de tijd voorbij is, tenzij je het programma uit zet.
  • Het programma kan zelf ingesteld worden op een bepaalde tijd.

Bij dit programma kun je dus zelf beslissen hoelang je de wasdroger laat draaien en hoe droog je wilt dat de was wordt.  Dit programma kun je instellen tot tussen de 10 en 150 minuten.

Het stoom programma zorgt er voor dat er ongeveer twee kilogram aan droge kleding strijkvrij uit de wasdroger komt! De droge was komt strijkvrij uit de wasdroger omdat bij het stoomprogramma de was op een veel hogere temperatuur gedroogd wordt. Stoom programma’s komen echter niet heel vaak voor. Maar één of twee procent van alle wasdrogers heeft deze stand.

Ook bij een wasdroger bestaat er een speciaal wol programma.  Meestal wordt hiervoor een speciale wol korf gebruikt om vervilting te voorkomen. Ook wordt dit programma vaak gebruikt om bijvoorbeeld sportschoenen te drogen. Wasdrogers hebben vaak verschillende symbolen die laten zien waar het kledingstuk wel en niet tegen kan en hoe het, het beste gedroogd kan worden. Kijk voor deze droog en strijksymbolen op Greenem.

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here