De Vergeten Oplossing | Eric Broekhuizen

Een snelle transitie naar een duurzame economie: De Vergeten Oplossing

Stuntprijzen voor vliegtickets, plofkip of T-shirts … Eigenlijk voelen we al op onze klompen aan dat deze lage prijzen niet kloppen. Doordat we deze producten en diensten blijven kopen, houden we onbedoeld het systeem van verkeerde prijzen in stand. Producenten en consumenten hoeven nu de verborgen kosten van hun afval, luchtvervuiling, uitputting van natuurlijke grondstoffen, uitbuiting van armen en afbraak van natuur niet te dragen. De samenleving en toekomstige generaties draaien uiteindelijk voor deze kosten op. Zolang vervuilen gratis blijft en vervuilende producten het goedkoopst, zal een duurzame economie nooit van de grond komen. Verkeerde prijzen verhinderen ons duurzame keuzes te maken. Een doorbraak is pas mogelijk als iedereen voortaan de echte prijs – de ecoprijs – voor producten en diensten gaat betalen. Duurzame producten worden dan relatief goedkoop ten opzichte van vervuilende producten. De gevolgen zullen enorm zijn. Consumenten kiezen massaal voor duurzame producten. De winsten van vervuilende bedrijven kelderen en er komt een ware industriële revolutie van verduurzaming op gang, die tegelijk uitzicht geeft op het einde van de financiële crisis.

Het voorgaande staat beschreven in het onlangs verschenen boek De Vergeten OplossingDe Vergeten Oplossing vertelt je niet alleen wat de echte crisis is, maar biedt vooral oplossingen. Het boek ontving al tal van lovende kritieken van lezers en prominenten.

“Mijn doel is om met dit boek een radicale omslag te bereiken. Zoals de vleugelslag van een vlinder uiteindelijk kan uitmonden in een orkaan. Ik laat zien hoe de ecoprijs onze toekomst en die van alle generaties na ons zal veranderen en kom met een oplossing die werkt. Omdat die vergaande gevolgen heeft voor grote gevestigde partijen wordt die door sommigen liever gemeden… Het is de vergeten oplossing.”

Benieuwd naar De Vergeten Oplossing?

Bestel hem dan direct online! Dit kan natuurlijk ook als ebook.

de vergeten oplossing

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here