De Groene Lening door Rabobank

Groene Lening raboDe Groene lening

De Nederlandse landbouw bedrijven moeten duurzamer worden! Daar wil de Rabobank graag bij helpen. Iedere agrarische ondernemer die zonnepanelen op zijn (schuur)dak aanschaft, krijgt een rentekorting van 0,3%. De zonnepanelen zijn een goede investering als de zonne-energie enkel voor eigen verbruik word opgewekt.

Om agrarische ondernemers te enthousiasmeren voor zonnepanelen,  verlengt de Rabobank de Groene lening tot 1 juni 2015. Dit betekent dat ondernemers een jaar langer kunnen profiteren van deze 0,3% rentekorting. Deze actie is gestart in 2013 en is een groot succes geworden. In de afgelopen jaren is er een flinke toename van aanvragen voor zonnepanelen geweest. Deze toename moet natuurlijk blijven stijgen om Nederlandse agrarische bedrijven zo duurzaam mogelijk te maken.

De korting geldt enkel bij projecten die een stroomaansluiting nodig hebben van 3 x 80A!

Asbest gaat niet goed samen met zonnepanelen

Veel agrarische bedrijven hebben nog asbest in hun daken verwerkt zitten. Voordat de zonnepanelen geplaatst kunnen worden, zullen deze asbest platen verwijdert moeten worden. Ook hier kun je als ondernemer een overheidssubsidie voor aanvragen. De overheidssubsidie samen met de rentekorting maakt het al een stuk aantrekkelijker om zonnepanelen aan te schaffen!

De terugverdientijd

Hoelang het duurt voordat je de investering weer  terug hebt hangt af van de oriëntatie van het dak, de capaciteit van de zonnepanelen en het stroomtarief van de energieleverancier.

Voorwaarden

  • De Rabo Groenfinanciering mag een maximale looptijd hebben van tien jaar. De rentekorting wordt enkel gegeven voor vijf jaar.
  • Je moet minimaal €25.000 financieren.
  • Het project heeft een stroomaansluiting lager of gelijk aan 3x 80A nodig. Anders word er geen rentekorting verstreken.

Groen verklaring

De Nederlandse overheid heeft bepaald dat je een Groenverklaring moet hebben om in aanmerking te komen voor de Groene lening. In de Groenverklaring staat dat de geplande investering voldoet aan bepaalde criteria. Je kunt de Groenverklaring aanvragen met een adviseur van de bank en met de Rabo Groen Bank.

Bij welke projecten kom je in aanmerking voor een Groenverklaring?

Duurzame waterketens
Duurzame mobiliteit
Duurzaam(ver)bouwen
Duurzame energie investeringen
Besparing van grondstoffen door terugwinning en hergebruik
Agrificatie
Duurzame melkveehouderij
Kassen met een Groene label
Biologische landbouw
Natuurlijk, bos en landschappen

Geen garantie
Als je dan toch een Groenverklaring hebt gekregen, dan geeft dit alsnog geen zekerheid over het krijgen van een Groene lening. Het hangt er vanaf of de beleggers beschikken over voldoende geld en de reden van investering . Het is slim om van te voren met een Rabobankadviseur te bespreken wat de plannen zijn van de investering.

Bron: Rabobank

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here