Alles over energiezuinig wassen

wasmachine-greenem-energiezuinig-wassenHoe kunt u het meest efficient energiezuinig wassen? En wat zegt het energielabel nou precies over het stroomverbruik van een wasmachine? De energielabels van wasmachines lopen van A+++ t/m A+. Label A, B en C kunnen ook nog voorkomen, dat is dan altijd het oude energielabel. Er zijn variaties op het A+++-label. Als u kiest voor een apparaat met energielabel A+++ -10% t/m A+++ -50%, dan is het respectievelijk
10%, 20%, 30%, 40% en 50% zuiniger dan de maximale verbruikswaarde van energieklasse A+++. Voorbeeld: kiest u voor een A+++-30%? Dan bespaart u 30% ten opzichte van een ‘gewoon’ A+++-model.

Wist u dat een oude wasmachine zo’n € 110 aan stroom kost per jaar en een nieuwe maar€ 13? De nieuwste wasmachines verbruiken een stuk minder elektriciteit dan apparatuur van een aantal jaar oud. Koopt u een nieuwe wasmachine, dan kan dat wel € 100 schelen op uw energierekening.

Wilt u rekening houden met het energieverbruik bij de aanschaf van een nieuw apparaat, dan is het energielabel een goede richtlijn. Maar u moet zich niet alleen hierdoor laten leiden. Zo is het vooral aan te raden om een apparaat te kiezen dat past bij uw woonsituatie en leefpatroon. Woont u alleen of met een groot gezin? Dat zijn dingen om rekening mee te houden.

Hoe zuinig u ook denkt te zijn, u kunt altijd nog ergens op besparen in het huishouden. De aanschaf van nieuwe apparaten voor het huishouden kan veel effect hebben op het energieverbruik en uw portemonnee. Er worden grote sprongen gemaakt in de ontwikkeling van huishoudelijke apparaten. Daardoor verbruiken nieuwe wasmachines nu een stuk minder elektriciteit dan wasmachines  van een aantal jaar oud.

Bekijk hier onze selectie meest zuinige wasmachines en extra tips om energie te besparen!

Dit is een betaalde bijdrage van Media-Markt, partner van Greenem.nl

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here