Alles over energiezuinig vriezen

vriezer-greenem-energiezuinig-vriezenHoe kunt u het meest efficient energiezuinig vriezen?  En wat zegt het energielabel nou precies over het stroomverbruik van een vriezer? De energielabels van vriezers lopen van A+++ (meest zuinig) t/m A+ (minst zuinig).

Wilt u rekening houden met het energieverbruik bij de aanschaf van een nieuw apparaat, dan is het energielabel een goede richtlijn. Maar u moet zich niet alleen hierdoor laten leiden. Zo is het vooral aan te raden om een apparaat te kiezen dat past bij uw woonsituatie en leefpatroon. Woont u alleen of met een groot gezin? Dat zijn dingen om rekening mee te houden.

Hoe zuinig u ook denkt te zijn, u kunt altijd nog ergens op besparen in het huishouden. De aanschaf van nieuwe apparaten voor het huishouden kan veel effect hebben op het energieverbruik en uw portemonnee. Er worden grote sprongen gemaakt in de ontwikkeling van huishoudelijke apparaten. Daardoor verbruiken nieuwe vriezers nu een stuk minder elektriciteit dan vriezers van een aantal jaar oud.pparaat te kiezen dat past bij uw woonsituatie en leefpatroon. Woont u alleen of met een groot gezin? Dat zijn dingen om rekening mee te houden.

Bekijk hier onze selectie meest zuinige vriezers en extra tips om energie te besparen!

Dit is een betaalde bijdrage van Media-Markt, partner van Greenem.nl

 

 

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here