Alles over energiezuinig drogen

wasmachineHoe kunt u het meest efficient energiezuinig drogen? En wat zegt het energielabel nou precies over het stroomverbruik van een wasdroger? De labels van wasdrogers lopen van energielabel A+++ t/m C. Warmtepompdrogers zijn de zuinigste drogers dankzij de warmtepomptechnologie. Door deze technologie wordt de warme lucht steeds hergebruikt. Warmtepompdrogers zijn gemiddeld tot wel 50% zuiniger in verbruik dan luchtafvoerdrogers.

Wilt u rekening houden met het energieverbruik bij de aanschaf van een nieuw apparaat, dan is het energielabel een een goede richtlijn. Maar u moet zich niet alleen hierdoor laten leiden. Zo is het vooral aan te raden om een apparaat te kiezen dat past bij uw woonsituatie en leefpatroon. Woont u alleen of met een groot gezin? Dat zijn dingen om rekening mee te houden.

Hoe zuinig u ook denkt te zijn, u kunt altijd nog ergens op besparen in het huishouden. De aanschaf van nieuwe apparaten voor het huishouden kan veel effect hebben op het energieverbruik en uw portemonnee. Er worden grote sprongen gemaakt in de ontwikkeling van huishoudelijke apparaten. Daardoor verbruiken nieuwe drogers nu een stuk minder elektriciteit dan drogers  van een aantal jaar oud.

Dit is een betaalde bijdrage van Media-Markt, partner van
Greenem.nl

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here