Alles over energiezuinig afwassen

vaatwasser-energiezuinig-afwassen

Hoe kunt u uw vuile vaat zo energiezuinig afwassen? En wat zegt het energielabel nou precies over het stroomverbruik van een vaatwasser? De labels van vaatwassers lopen van A+++ t/m A+ voor standaard vaatwassers of A+++ t/m A voor smalle vaatwassers (A kan op standaard vaatwassers ook nog voorkomen, dit is meestal het oude energielabel). Een vaatwasser met energielabel A+++ is gemiddeld twee keer zo zuinig als een vaatwasser met energielabel A+.

Wilt u rekening houden met het energieverbruik bij de aanschaf van een nieuw apparaat, dan is het energielabel een goede richtlijn. Maar u moet zich niet alleen hierdoor laten leiden. Zo is het vooral aan te raden om een apparaat te kiezen dat past bij uw woonsituatie en leefpatroon. Woont u alleen of met een groot gezin? Dat zijn dingen om rekening mee te houden.

Hoe zuinig u ook denkt te zijn, u kunt altijd nog ergens op besparen in het huishouden. De aanschaf van nieuwe apparaten voor het huishouden kan veel effect hebben op het energieverbruik en uw portemonnee. Er worden grote sprongen gemaakt in de ontwikkeling van huishoudelijke apparaten. Daardoor verbruiken nieuwe vaatwassers nu een stuk minder elektriciteit dan vaatwassers van een aantal jaar oud.

Bekijk hier onze selectie meest zuinige vaatwassers en extra tips om energie te besparen!

Dit is een betaalde bijdrage van Media-Markt, partner van Greenem.nl

 

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here