Wasdrogers vergelijken

Je koopt niet dagelijks een wasdroger, en laten we eerlijk zijn: niemand doet het voor z’n lol. Het is een flinke kostenpost, en waar moet je nu ook al weer letten? Bij Greenem kun je wasdrogers vergelijken op de aanschafprijs, maar daarnaast ook op andere belangrijke factoren zoals levensduur, energieverbruik en is er een duurzaamheidsrating ontwikkeld.

Maak een keuze uit ons uitgebreide overzicht of bekijk snel de top 5 wasdrogers. Voor nieuws, tips en veelgestelde vragen bent u aan het juiste adres.

De wasdroger is een van de grootste energieverbruikers in een huishouden. Het loont dan ook absoluut om bij de aanschaf van een droger te letten op het energieverbruik. Maar waar let je nog meer op en hoe maak je die keuze?

Er zijn verschillende soorten wasdrogers. Zo zijn er luchtafvoer drogers, condens drogers, warmtepomp drogers en gasgestookte wasdrogers. De gasgestookte variant is behoorlijk zuinig, maar slecht verkrijgbaar en weinig huishoudens hebben een gasleiding in de badkamer/schuur of garage, waar de wasdroger komt te staan. Deze zullen wij dan ook verder niet toelichten, de andere drogers wel.

 • Luchtafvoerdroger
  De luchtafvoerdroger wordt ook wel de afvoerdroger genoemd. Ze maken gebruik van een vrij inefficiente manier van droger: de met veel moeite verwarmde, vochtige lucht wordt via een flexibele buis direct naar buiten afgevoerd. Naast dat dit een dure manier van drogen is, moet er dichtbij het apparaat een mogelijkheid zijn om de lucht af te voeren.
 • Condensdroger
  De condensdroger is in zowel verbruik en aanschafprijs de middenvariant van de drie verschillende typen wasdrogers. De condensdroger vereist geen afvoer naar buiten, omdat het vocht door een condensor wordt opgevangen in een speciale geïntegreerde opvangbak. Deze bak dient wel regelmatig geleegd te worden.
 • Warmtepompdroger
  Een warmtepompdroger is eigenlijk een condensdroger, maar dan door slimme snufjes veel zuiniger gemaakt. De gemaakte warmte wordt namelijk zo veel mogelijk hergebruikt, waardoor er veel minder elektriciteit verbruikt wordt. Nadeel is dat de warmtepompdroger relatief duur is in aanschafprijs maar in verbruik verreweg de meest goedkoopste manier van drogen. Deze variant is (nog) slecht verkrijgbaar voor was-droogcombinaties. De allerzuinigste warmtepompdroger vind je hier.

Bij deze aankoop van een wasdroger dient u ook rekening te houden met het:

 • Vulgewicht
 • Tijdgestuurd of elektronisch gestuurd
 • Energieverbruik en label

Lees meer over de berekening van de totale kosten voor een wasdroger en welke merken er op de markt zijn.

.

Wasdrogers

Beste wasdrogers onder de 500 euro

Je bent op zoek naar een goede wasdroger, maar je hebt een beperkt budget. Het...

Zuinigste wasdrogers A+++

Het uizoeken van een nieuwe wasdroger is waarschijnlijk niet iets waar je voor de lol...

Infographic: Bespaar honderden euro’s met een wasdroger!

Driekwart van de huishoudens heeft een wasdroger, en is hier vervolgens verantwoordelijk voor 1/6 van...

Uitleg over wasdrogers

De wasdroger is een van de grootste energieverbruikers in een huishouden. Het loont dan ook...

Handig! Alle droogprogramma’s voor een wasdroger bij elkaar

Ook bij wasdrogers komt er meer kijken dan alleen de was in de droger doen...

Wat kost een wasdroger per keer?

Van alle huishoudelijke apparaten is de wasdroger de grootste energieslurper! Een droger verbruikt namelijk zo veel...
het verbruik van een oude wasmachine en een nieuwe

Wassymbolen en Strijksymbolen

Elk kledingstuk heeft er een: een flapje aan de binnenkant met ietwat cryptische symbolen. Sommige...

Alles over energiezuinig drogen

Hoe kunt u het meest efficient energiezuinig drogen? En wat zegt het energielabel nou precies...

Wasdroger tips

De klok loopt niet meer of mijn programma wordt niet afgemaakt

Het probleem zal in de meeste gevallen zijn dat de tijdschakelaar kapot is. Andere mogelijkheden zijn een defect aan het veerwerk of de motor van de tijdklok. Ook kan het zijn dat de printplaat ter plaatse van de elektronische sturing defect is.

Mijn was droogt niet goed

Het kan zijn dat de filter van de wasdroger verstopt is. Een andere mogelijkheid is dat de thermostaat of het verwarmingselement kapot is, beide moeten dan vervangen worden door een monteur.

De droger verliest regelmatig water

In dit geval is de kans groot dat de condensbak vol is. Heeft u die pas nog geleegd? Dan kan het zijn dat de deksel van de condensor of condenskast er niet goed op zit. Een laatste mogelijkheid is dat er pluisjes op de bodem van de condenskast zitten.

Mijn wasgoed is gekrompen

De kans is groot dat de thermostaat kapot is, deze moet dan vervangen worden. Wij raden u aan contact op te nemen met een monteur.

Het (schone) wasgoed heeft een sterke brand geur

Als je de filter niet goed schoongemaakt, kunnen er kleine pluisjes in de droger komen. In de droger kunnen deze pluizen verbranden. Dit is een minibrandje, maar het geeft toch een sterke geur af en dit blijft hangen in je wasgoed. De droger moet gecontroleerd worden door een monteur aangezien de kans bestaat dat de brand een volgend keer groter uitpakt.